У Чернівецькій області шахраї ошукали двох місцевих жителів

10 серпня до співробітників поліції звернулось двоє жителів краю, яких ошукали недоброчесні продавці. Правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

10 серпня, до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського райвідділу поліції звернувся 34-річний житель Новодністровська. Чоловік повідомив правоохоронцям, що хотів придбати мопед, сплативши за нього понад 15 тисяч гривень. Замовлення потерпілий не отримав, та й зв’язок із «продавцем» обірвався.

Ще однією жертвою шахраїв стала 17-річна жителька міста Сторожинець. Дівчина розповіла поліціянтам, що мала намір придбати книгу. Надалі заявниці зателефонував нібито продавець, який запропонував оплатити за книгу через онлайн-доставку та надіслав фішингове посилання. Дівчина перейшла на сайт аферистів та ввела конфіденційну інформацію карткового рахунку, таким чином надавши доступ до свого інтернет-банкінгу. В результаті чого з банківської картки заявниці зникло понад 4000 гривень.

За обома фактами поліціянти проводять досудові розслідування, розпочаті за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції Буковини нагадують, що найкращий спосіб вберегтися від шахраїв під час покупок в мережі Інтернет — користуватися післяплатою. Купуйте лише на перевірених сайтах, не переказуйте кошти невідомим людям та не надавайте особистих даних, які стосуються ваших банківських рахунків.

Реклама

Залишити коментар