рф задіює значну кількість авіації, проте вона малоефективна – британська розвідка

Російські повітряні сили продовжують розгортати значні ресурси для підтримки наземних операцій під час свого повномасштабного вторгнення в Україну, але без вирішального оперативного ефекту.

Про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

“Російські ВПС продовжують послідовно розгортати значні ресурси для підтримки наземних операцій в Україні, але без вирішального оперативного ефекту”, – заявили у відомстві.

Зазначається, що протягом літа російська бойова тактична авіація зазвичай здійснювала понад 100 вильотів на день, проте вони майже завжди обмежуються діями над тимчасово контрольованою росією територією через загрозу з боку української ППО.

“Росія намагалася подолати цю проблему, дедалі частіше використовуючи керовані авіаційні бомби з пристроями збільшення дальності. Літаки можуть їх запускати за багато кілометрів від своїх цілей, але їм ще належить продемонструвати стабільну точність”, – додали у відомстві.

У Міноборони зауважують, що на початку контрнаступу України на півдні з червня 2023 року російські ударні вертольоти довели свою ефективність. 

“Однак останніми тижнями Росія виявилася менш здатною згенерувати ефективну тактичну авіацію на півдні”, – заявили у відомстві.

Реклама

Залишити коментар