На Буковині поліціянти задокументували двох порушників у спробі підкупу службових осіб

6 серпня, правоохоронці Чернівецького районного управління поліції  задокументували два факти надання неправомірної вигоди службовим особам. Киянин пропонував гроші працівникам прикордонної служби, щоб безперешкодно перетнути державний кордон, а буковинець – щоб уникнути відповідальності за порушення ПДР. За цими фактами поліціянти розпочали кримінальні провадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці з’ясували, що вчора 34-річний киянин на контрольно-пропускному пункті «Порубне» у селі Тереблече надав інспектору прикордонної служби гроші за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону. 

Службові особи відмовилися від грошей і викликали слідчо-оперативну групу відділення поліції №4 (смт Герца) для документування протиправних дій порушника.

Киянина затримали у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його  до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі вирішується питання обрання затриманому запобіжного заходу.

Інший порушник, 57-річний житель села Ванчиківці, рухався населеним пунктом на автомобілі у нетверезому стані. Його протиправні дії зафіксували співробітники Сектору реагування патрульної поліції №6 (Новоселиця). 

Правоохоронці склали на порушника протокол за частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Щоб уникнути відповідальності, водій поклав до службового автомобіля патрульних гроші. Поліціянти відмовилися від коштів і викликали на місце інциденту слідчо-оперативну групу для фіксації злочину.

За обома фактами слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар