На Буковині за минулу добу поліціянти задокументували два випадки шахрайства

Цього разу жертвами шахраїв стали 65-річна чернівчанка та 35-річний житель села Великий Кучурів. Аферисти ошукали буковинців на суму понад 18 тисяч гривень. Наразі співробітники поліції здійснюють розшукові заходи для встановлення порушників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

4 серпня, із повідомленням про шахрайство до співробітників поліції звернулася 65-річна жителька міста Чернівці. Заявниця розповіла поліціянтам, що не змогла авторизуватись в мобільному інтернет-банкінгу та зателефонувала на гарячу лінію фінустанови. Працівники банку повідомили жінці, що її картка заблокована, а з рахунку знято 1 700 гривень. Буковинка зрозуміла, що її ошукали шахраї.

Цього ж дня жертвою аферистів став 35-річний мешканець села Великий Кучурів. Під приводом купівлі та перевезення товару, буковинець перерахував на картковий рахунок недобросовісного перевізника 17 000 гривень. Надалі зв’язок з ним обірвався, а чоловік зрозумів, що його ошукали шахраї.

Відомості про вказані факти поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліціянти наголошують мешканцям краю на дотриманні правил онлайн-безпеки: не переходьте за сумнівними Інтернет-посиланнями, не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію, а також в жодному випадку не здійснюйте передоплату за товари чи послуги на рахунки невідомих вам людей.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки шахраїв — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Реклама

Залишити коментар