Румунія перевіряє інформацію про падіння Шахеда на території країни

Міністерство оборони Румунії повідомило в середу, 3 серпня, що перевіряє інформацію про падіння уламків збитих безпілотників Шахед на своїй території, якими російські окупанти атакували місто Ізмаїл Одеської області вночі 2 серпня.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

У міністерстві зазначили, що отримали інформацію від органів влади комуни Чаталкіой, яка межує з Україною по Дунаю і розташована навпроти Ізмаїла, про ймовірне падіння на її території елементів безпілотників, якими Росія атакувала порт Ізмаїла в ніч на 2 серпня.

Пресслужба відомства заявила, що на місце прибула команда фахівців Повітряних сил Румунії.

“На цей час не знайдено конкретних елементів, які б підтвердили ці припущення”, — зазначено у заяві.

В оборонному відомстві Румунії додали, що російські дрони не порушили повітряного простору країни, однак Міноборони підвищить рівень контролю для «посилення оборони всього східного флангу (НАТО — ред.) і стримання від будь-якої агресії».

Уночі в середу, 2 серпня, Росія запустила по Україні 37 Шахедів, збити вдалося частину з них.

Внаслідок атаки в Ізмаїлі, де розташований річковий порт, пошкоджено морський вокзал та інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства — ключового українського вантажоперевізника на Дунаї.

У середу, 2 серпня, президент Румунії Клаус Йоганніс, коментуючи удари рф по українській інфраструктурі на Дунаї, заявив, що такі атаки — неприйнятні.

В середу, З серпня, телеканал Digi24 з посиланням на мера комуни Чаталкіой у Тулчі Тудора Чернега повідомив, що місцеві жителі повідомили йому, що над їхніми будинками пролетіли дрони, а один БПЛА впав у ліс, проте його уламків знайти не вдалось.

Реклама

Залишити коментар