Польща перекинула бойові вертольоти до кордону з Білоруссю

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак наказав збільшити кількість військ на сході країни після того, як білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни.

Про це зазначає пресслужба уряду Польщі.

3 серпня Блащак зустрівся з військовими, які несуть службу в прикордонних регіонах на сході Польщі. Міністр провів брифінг, де заявив про збільшення кількості військових на кордоні з Білоруссю та залучення додаткових сил і засобів для охорони кордону.

“Ми всі усвідомлюємо, що сьогодні Білорусь у військовому відношенні є частиною реконструйованої Російської імперії, тому ці гібридні атаки на Польщу, безумовно, координуються в кремлі, і наше завдання — не допустити дестабілізації Польщі”, — заявив Блащак.

Як вказує TVP, Польща перегрупувала бойові гелікоптери 1-ї авіаційної бригади Сухопутних військ і 25-ї повітряно-кавалерійської бригади біля кордону з Білоруссю. Генерал Марек Соколовський повідомив, що вони будуть розміщені «в режимі негайного реагування».

“Гелікоптери озброєні та готові до бою. Тут є кілька дуже досвідчених пілотів, є пілоти, які фізично використовували бортове озброєння та ракети зі мною в Афганістані та Іраку. Вони досвідчені. Якщо буде якась тривога, вони без вагань використають зброю”, — запевнив генерал.

Блащак також зазначив, що усі інструменти — в руках польських військових, і вони можуть застосувати зброю, коли цього вимагатиме ситуація.

Голова Міноборони Польщі зазначив, що найближчим часом 25-й бригаді повітряної кавалерії будуть передані гелікоптери AW 149. Армія Польщі також має отримати американські гелікоптери Apache та радіолокаційні станції BYSTRA.

Нагадаємо, жителі польського села Біловежа Підляського воєводства, що на кордоні з Білоруссю, стверджують, що зранку 1 серпня над їхнім населеним пунктом пролетіли два білоруські гелікоптери. Як доказ вони публікують фотографії. У Міністерстві оборони Польщі спершу спростовували інформацію про те, що гелікоптери Білорусі порушили повітряний простір, але згодом підтвердили це.

Утім, Міністерство оборони Білорусі стверджує, що їхні гелікоптери Мі-24 та Мі-8 не порушували повітряний простір Польщі, попри заяву польських військових і фотографії свідків. У Мінську наголосили, що розглядають повідомлення Міноборони Польщі в стилі «одна бабка сказала».

Реклама

Залишити коментар