У Повітряних силах прокоментували вибухи у Москві

Попри заяви російської влади про “збиття” усіх повітряних цілей над рф, атака по Москві уранці 30 липня демонструє, що спокійно на території росії вже не буде, навіть у глибинці

Про це він заявив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Хіба вперше таке? У росії завжди щось літає, і в Москві у тому числі. Є ті, кого війна “не стосується” – вона вже “стосується”. Вже є певні настрої в росії — щось прилітає, і гучно. Як би російська влада не хотіла заплющити на це очі й сказати, що вони все збили, щось таки прилітає. Тому говорити про російський “спокій в глибинці” вже не доводиться. Вони отримали те, що хотіли”, – сказав він.

За словами Ігната, збивати безпілотники завжди не так просто. Тож росія зараз опинилася у тій ситуації, коли “славнозвісне російське ППО” чомусь не здатне повністю знищувати повітряні цілі.

У ніч проти неділі, 30 липня, у столиці рф, а також у Підмосков’ї прогриміли вибухи.

Мер Москви сєрґєй собянін заявив, що місто атакували безпілотники, які начебто вдалося збити засобами ППО. Незначно пошкоджено фасади на двох офісних вежах Сіті, а жертв та постраждалих немає.

Однак за даними екстрених служб, через атаку безпілотників постраждала одна людина — охоронець вежі “Око-2”.

Російське пропагандистське видання ТАСС зазначає, що у будівлі “IQ-квартал”, розташованої в діловому центрі “Москва-Сіті”, стався вибух. Крім цього, у силових структурах рф також повідомили, що у Підмосков’ї збили два безпілотники, які, ймовірно, брали участь в атаці на столицю.

У 50-поверховій будівлі “IQ-квартал” було порушено скління на п’ятому та шостому поверхах. З будівель комплексу “Москва-Сіті” почали евакуювати людей. Також у вежі “Око-2” було вибито скло з першого по четверті поверхи.

У повітряній зоні Москви та Підмосков’я забороняли польоти. Крім цього, через інцидент закривався столичний аеропорт Внуково на вильоти та прильоти. Пізніше роботу аеропорту було відновлено.

За словами міністерства оборони рф, під ранок 30 липня було нібито припинено спробу атаки “київського режиму” безпілотними літальними апаратами по об’єктах у місті Москва.

Там заявляють, що один український БПЛА начебто знищений у повітрі засобами ППО над територією Одінцовського району Московської області. А ще два дрони були “пригнічені засобами радіоелектронної боротьби” й, втративши управління, впали на території комплексу нежитлових будівель Москва-Сіті.

Реклама

Залишити коментар