Розвідка Британії: “Вагнерівці” в Білорусі без важкої техніки, бо ймовірно її передали міноборони рф

Бойовики “ПВК Вагнер” прибули до Білорусі переважно без своєї важкої техніки, оскільки могли передати її російському Міноборони, вважає розвідка Британії.

Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії в неділю, 30 липня.

Британські аналітики наголосили, що в таборі вагнерівців у селі Ціль під Осиповичами було виявлено приблизно 300 наметів і 200 транспортних засобів. Вони зазначили, що намети і місця зберігання транспортних засобів ідентифіковані на супутникових знімках, зроблених 19 липня.

Згідно з оглядом, із середини липня щонайменше кілька тисяч військовослужбовців “Вагнера”, імовірно, розташувалися у військовому таборі в Целі. Знімки показують, що з середини липня на раніше майже порожній об’єкт прибули сотні транспортних засобів.

За окремими повідомленнями, більшість помічених транспортних засобів — це вантажівки та мікроавтобуси з невеликою кількістю бойових броньованих машин.

Здатність “Вагнера” утримувати важку техніку та засоби забезпечення, як-от повітряний транспорт, будуть ключовими факторами його майбутньої боєздатності, констатували британські аналітики.

“Залишається незрозумілим, що сталося з важкою військовою технікою, яку “Вагнер” використовував в Україні. Існує реальна можливість, що цю техніку змушені були повернути російським військовим”.

Реклама

Залишити коментар