Російські моряки отримали українські «привітання» з днем ВМС із сюрпризом – ГРУ

Українська розвідка повідомила, що моряки Військово-морських сил рф отримали «привітання» з днем ВМС, у які українські хакери помістили вірусну програму, яка «зливає» інформацію на українські сервери.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Українські хакери помістили «привітання» до російських систем масової розсилки повідомлень (рекламний spam). Так російські моряки, зокрема й командири ВМС рф, отримали повідомлення на месенджери Viber, Telegram, WhatsApp.

“Моряки сердечно дякували за привітання і лише потім відкривали зазначене відео. Саме “привітання” містило відео з атаками на російські військові кораблі, зокрема й на крейсер “москва”“, — розповіла розвідка.

У повідомленнях насправді містилася «троянська» програма, яка знімає інформацію з телефонів та перенаправляє її на українські сервери. Наразі потік інформації, зокрема й конфіденційної, продовжується, кажуть у ГУР.

Водночас вдалося зламати сервери трьох російських урядових сайтів, зокрема «Євразійського економічного союзу». Хакери також розмістили на них згадане відео й отримали доступ до закритої інформації.

Реклама

Залишити коментар