Шахраї ошукали буковинців на 62 тисячі гривень

На спецлінію «102» надійшло три повідомлення від чернівчан про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використовували різні схеми виманювання грошей. За вказані дії зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, у 36-річної чернівчанки шахрай виманив гроші, зламавши її профіль в соціальній мережі.  У результаті незаконних дій з її рахунку було знято понад  5 тисяч гривень. 

Цього ж дня внаслідок аналогічної незаконної схеми з рахунку 43-річного чернівчанина невідомі зняли 7000 гривень. 

А у 29-річного чернівчанина невідомі виманили 50 тисяч гривень шляхом використання його особистих даних, після чого оформили декілька кредитів у банках та кредитних спілках на заявника. 

За цими фактами поліціянти внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Наразі проводяться досудові розслідування. 

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати переходити за сумнівними посиланнями та надавати свої персональні дані, до яких належать: 

–    термін дії банківської картки;

–    PIN-код;

–    слово-пароль; 

–    cvv2-код.

Реклама

Залишити коментар