У Чернівецькому районі поліціянти задокументували надання хабаря правоохоронцям

25 липня у селищі Лужани місцевий житель намагався уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху та запропонував співробітникам поліції гроші. Правоохоронці відмовилися від коштів та зафіксували протиправні дії водія. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Патрулюючи територію обслуговування, співробітники сектору  реагування №2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції помітили автомобіль, водій якого порушив Правила дорожнього руху. Правоохоронці зупинили «ВАЗ» для перевірки документів. 

Під час спілкування поліціянти помітили в чоловіка ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти освідування за допомогою алкотестера. У цей час 25-річний кермувальник запропонував поліціянтам гроші, щоб уникнути  адміністративної відповідальності. Правоохоронці відмовилися від коштів та викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Її співробітники зафіксували протиправні дії порушника, який поклав гроші до службового автомобіля поліцейських. 

Співробітники поліції склали на водія протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених:

–     частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції);

–    статтею 121-5 (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар