У ЮНЕСКО відреагували на атаку рф по Одесі

Спеціалізована установа ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) заявила, що «глибоко стривожена» через російський ракетний удар по Одесі, та засудила його.

Про це йдеться у пресрелізі.

“ЮНЕСКО глибоко стривожена та найрішучіше засуджує зухвалу атаку, здійснену російськими військами, яка вразила кілька культурних пам’яток у центрі Одеси, де знаходиться об’єкт Всесвітньої спадщини “Історичний центр Одеси”” — йдеться у повідомленні. 

Гендиректорка ЮНЕСКО Одрі Азуле додала, що “це обурливе руйнування знаменує собою ескалацію насильства проти культурної спадщини України”.

Також у ЮНЕСКО зазначили, що «ворожий акт» стався лише через кілька днів після інших нападів, які вплинули на багато об’єктів на тих територіях, що охороняються відповідно до Конвенції всесвітньої спадщини у Львові та Одесі.

У Вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський заявив, що вночі 23 липня російська протикорабельна ракета Х-22 влучила у вівтар Свято-Преображенського собору Одеси.

У Мінкульті зазначили, що внаслідок цього обстрілу, попередньо, пошкоджено 29 пам’яток культурної спадщини національного та місцевого значення

Реклама

Залишити коментар