Табу на відкриту критику путінського режиму значно послабилося, — розвідка Британії

У росії значно послабилася заборона на критику режиму президента владіміра путіна через затримання колишнього ватажка бойовиків так званої “днр” іґоря ґіркіна (стрєлкова)

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що терорист ґіркін вже давно критикує міністерство оборони росії через ведення війни. Однак в останні дні коментарі перейшли до прямої критики російського диктатора владіміра путіна та його перебування при владі.

“Цей крок, ймовірно, розлютить колег зі спільноти мілблогерів, а також деяких військовослужбовців, які переважно бачать у Гіркіна проникливого військового аналітика та патріота. Він відіграв важливу роль у війні Росії на Донбасі з 2014 року, а у 2022 році провів місяці на передовій”, – додають у міноборони Британії.

У розвідці вважають, що стрєлков, ймовірно, був готовий публічно критикувати режим путіна після невдалого заколоту ПВК “Вагнер”.

“Хоча Гіркін не є союзником ВПК Вагнера, він, ймовірно, був готовий розширити межі публічної критики лише в контексті невдалого заколоту ватажка Вагнера Євгена Пригожина в червні 2023 року. Табу на відкриту критику путінського режиму значно послабилося”, – зазначають у британській розвідці.

Реклама

Залишити коментар