Розвідка США «не має сумніву», що рф уже перемістила частину ядерної зброї до Білорусі

У Розвідувальному управлінні Міністерства оборони США (DIA) заявили, що не мають підстав сумніватися у заяві володимира путіна про те, що росія вже перемістила першу партію тактичної ядерної зброї до Білорусі.

Про це заявили високопосадовці DIA 21 липня, цитує CNN.

За даними Федерації американських учених, росія має приблизно 4 477 розгорнутих і резервних ядерних боєголовок, у тому числі близько 1 900 одиниць тактичної ядерної зброї.

Незрозуміло, яку частину цього арсеналу путін збирається перемістити до Білорусі. Офіційні посадовці США та Заходу публічно не підтвердили факт передання будь-якої зброї до Білорусі.

Але високопоставлені чиновники DIA сказали невеликій групі репортерів, що аналітики «не мають підстав сумніватися» у твердженнях путіна, а також немає підстав сумніватися, що №вони досягли певного успіху» у переданні зброї.

Чиновники не стали розкривати деталі, чому вони так вважають. Натомість визнали, що розвідувальній спільноті США важко відстежити переміщення ядерної зброї навіть за допомогою супутникових знімків.

Високопоставлені чиновники DIA заявили, що не вірять, що Лукашенко матиме контроль над арсеналом ядерної зброї. Мовляв, він, швидше за все, буде повністю контролюватися росією.

Представники розвідуправління також уточнили, що вони не вірять, що переміщення зброї до Білорусі збільшить ризик ядерного інциденту, оскільки боєголовки будуть зберігатися на складах, а не на кордоні.

Реклама

Залишити коментар