Представилися працівниками банку: на Буковині шахраї вчергове ошукали місцевих жителів

За минулу добу аферисти шахрайським шляхом отримали доступ до банківських рахунків двох жителів області та незаконно заволоділи їхніми коштами в сумі майже 45 тисяч гривень. Працівники поліції за обома фактами шахрайства розпочали кримінальні провадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

20 липня, до поліції із повідомленням про шахрайство звернувся 49-річний житель Чернівців. Заявник розповів поліціянтам, що отримав дзвінок від нібито працівника банку. Під час спілкування псевдобанкір запропонував чоловіку допомогу у захисті коштів, увійшов у довіру та дізнався персональні дані його карткового рахунку. В результаті чого з картки чернівчанина зникло майже 7 тисяч гривень.

За подібною схемою аферисти ошукали 55-річну жительку обласного центру. Жінка повідомила поліціянтам, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником фінансової установи. Спілкуючись з нібито банківським працівником, чернівчанка дізналася, що її картка заблокована.

Надалі співрозмовник увійшов у довіру до жінки та дізнався всі реквізити її банківського рахунку. Після чого шахрай створив кредитну картку на ім’я заявниці та заволодів 37 тисячами гривень, які були перераховані на рахунок аферистів.

Відомості про вказані факти слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії пластикової картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv/cvv2 коди.

Реклама

Залишити коментар