Усі судна, що прямують до російських або окупованих портів, розглядатимуться як військові цілі — Міноборони

Міноборони України попередило, що вважатиме всі судна, що прямують до російських портів у Чорному морі, а також до портів на тимчасово окупованих територіях, такими, що «перевозять вантажі військового призначення з усіма відповідними ризиками».

“З 00:00 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів російської федерації та українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій росією території України, можуть розглядатися Україною, як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення з усіма відповідними ризиками”, — ідеться в повідомленні Міноборони

Також міністерство зазначає, що судноплавство в районах Північно-східної частини Чорного моря і Керч-Єнікальської протоки України «заборонене як небезпечне», з 05:00 20 липня 2023 року.

Відповідну навігаційну інформацію для мореплавців уже оприлюднено, додала пресслужба Міноборони.

“Доля крейсера Москва доводить, що Сили оборони України мають необхідні засоби для відбиття російської агресії на морі”, — йдеться в повідомленні.

У такий спосіб українське міністерство відповіло на погрози росії на адресу цивільних суден, які прямуватимуть в українські порти. Напередодні в середу, 19 липня, росія заявила, що вважатиме їх «військовими цілями».

За два дні до цього Москва офіційно оголосила про вихід із зернової угоди, мотивувавши це повторним підривом незаконно збудованого Кримського мосту, і відкликала “гарантії безпеки” судноплавства в Чорному морі.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар