За минулу добу недоброчесні продавці ошукали трьох буковинців

Ще однією поширеною схемою шахрайства є афера пов’язана з покупкою та продажем товарів онлайн. Отримуючи кошти, недобросовісні продавці не відправляють обіцяний товар та більше не виходять на зв`язок із покупцем.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Жертвою такої шахрайської схеми стала 49-річна жителька міста Чернівці. Жінка хотіла купити металевий контейнер через онлайн-платформу. Чернівчанка оплатила 60 тисяч гривень через онлайн-доставку на рахунок продавця, однак бажаний товар так і не отримала.

За аналогічною аферою шахраї ошукали ще двох буковинців. 25-річна чернівчанка хотіла придбати автомобіль та перерахувала нібито продавцеві аванс у розмірі 4000 гривень, а 31-річний житель села Велике, під приводом покупки моторолера власноруч перерахував недоброчесному продавцеві 6500 гривень. Однак бажаний товар потерпілі так і не отримали.

Відомості про вказані події дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти Буковини наголошують краянам: купуйте і сплачуйте лише на перевірених ресурсах та переконайтеся у правильності URL-адреси необхідного сайту. Навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт; під час здійснення онлайн-покупок не здійснюйте жодних передоплат за товар, надавайте перевагу накладеному платежу

Реклама

Залишити коментар