США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $1,3 мільярда

Міністерство оборони офіційно повідомило про виділення нового пакету військової  допомоги Україні, який містить, зокрема, критично важливі засоби протиповітряної оборони та боєприпаси.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, поширеному в середу, 19 липня.

“Цей пакет у межах Ініціативи сприяння безпеки України (USAI) підкреслює незмінне зобов’язання США задовольняти нагальні потреби України шляхом забезпечення критично важливих можливостей у ближчій перспективі, а також розбудови стійкої спроможності ЗСУ захищати свою територію та стримувати російську агресію в середній та довгостроковій перспективі”,- зауважили в оборонному відомстві США.

Зазначається, що загальна вартість нового пакета становить $1,3 мільярда. До нього входять, зокрема, чотири зенітно-ракетні системи NASAMS і боєприпаси до них, протитанкові ракети TOW, ударні дрони Phoenix Ghost і Switchblade, засоби протидії БПЛА та радіоелектронної боротьби.

Крім того, пакет включає снаряди калібру 152 мм, обладнання для розмінування, високоточні авіаційні боєприпаси, 150 бензовозів, 115 тактичних тягачів, 50 тактичних ремонтних автомобілів.

До нього входять також захищені системи зв’язку тактичного рівня, обладнання для безпеки портів і гаваней, інше обладнання й техніка.

Реклама

Залишити коментар