Зеленський відреагував на вихід росії із «зернової угоди»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна сподівається продовжити постачання зерна чорноморським коридором без рф.

Про це повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров, опублікувавши частину інтерв’ю Зеленського африканським журналістам.

Зеленський підкреслив, що в України не було жодних домовленостей із рф щодо цього питання.

“У нас було дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода — Росія, Туреччина, ООН. Тому, коли Росія каже, що вона зупиняє, вона зриває свої домовленості з генсеком ООН Гуттерішем і з президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було жодних домовленостей із ними”, — заявив він.

Президент також додав, що вже дав розпорядження МЗС підготувати офіційну реакцію для ООН і Туреччини.

“Я дав розпорядження нашому Міністерству закордонних справ, після офіційного сигналу Російської Федерації, підготувати наші офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і Туреччини для того, щоб вони мені відповіли як президенту України, що вони готові продовжувати нашу ініціативу”, — зазначив він.

Зеленський також наголосив, що всі сторони, окрім рф, готові продовжувати постачання зерна з України.

“Навіть без РФ потрібно робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина пропускатиме — всі готові продовжувати постачання зерна”, — підсумував він.

17 липня росія офіційно оголосила про вихід із зернової угоди після підриву незаконно збудованого Кримського мосту.

Реклама

Залишити коментар