Шахраї ошукали буковинців на суму понад 141 тисячу гривень

Жертвами аферистів стали жителі Чернівецького та Дністровського районів. Повіривши зловмисникам, які використовують різні шахрайські схеми, буковинці втратили свої кошти. Наразі поліціянти розшукують осіб причетних до вчинення протиправних дій відносно жителів краю.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

15 липня, із повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 49-річна жителька міста Сокиряни Дністровського району. Заявниця розповіла поліціянтам, що їй зателефонував невідомий. Співрозмовник назвався працівником служби безпеки одного із банків та запропонував допомогу у захисті коштів від кібератак. Жінка довірилась та надала псевдобанкіру дані своєї банківської картки, з якої надалі зникло 59 500 гривень.

Цього ж дня жертвами аналогічних шахрайських схем стали 36-річна та 59-річнй жителі обласного центру. Довірившись аферистам, жінка втратила з карткових рахунків 8 500 гривень, а чоловік 16 200 гривень.

32-річний житель села Іванківці втратив 5500 гривень купуючи товар в Інтернеті. Чоловік здійснив передоплату, після чого зв’язок із недобросовісним продавцем обірвався.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства стала 38-річна жителька села Шилівці Дністровського району. Буковинка повідомила поліціянтам, що в одній із соціальних мереж їй прийшло повідомлення про можливість отримання фінансової допомоги від міжнародної організації. Жінка перейшла за фішинговим посиланням та ввела всі реквізити свого банківського рахунку. Після чого отримала сповіщення про переказ 52 025 гривень на невідомі рахунки.

Поліціянти вкотре наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки: не переходьте за сумнівними Інтернет-посиланнями, не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію, а також в жодному випадку не здійснюйте передоплату за товари чи послуги в інтернеті.

У випадку якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства одразу ж телефонуйте на спецлінію «102».

Реклама

Залишити коментар