За минулу добу на Буковині поліціянти задокументували три випадки шахрайства

Шахраї виманили у жителів краю майже 35 тисяч гривень. Аферисти користуючись довірливістю громадян, шахрайським шляхом дізнаються конфіденційну інформацію про банківські рахунки та привласнюють чужі заощадження. Поліціянти закликають буковинців подбати про захист ваших банківських карток. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Впродовж однієї доби аферистам вдалося ошукали трьох жителів Чернівецької області. 33-річна жителька села Зарожани Дністровського району стала жертвою найпоширенішої шахрайської схеми «Дзвінок від працівника банку». Співрозмовник у телефонній розмові повідомив жінці про несанкціонований вхід до її інтернет-банкінгу та запропонував допомогу у блокування рахунку для захисту коштів. Буковинка не перевірила достовірність отриманої інформації, надала псевдобанкіру дані її банківської картки. В наслідок чого з її рахунку невідома особа перерахувала майже 18 тисяч гривень.

Також цього дня із повідомленнями про шахрайство до поліції звернулися 51-річний житель села Нижні Петрівці та 67-річна жителька села Крупка. Невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи понад 10 000 гривень у чоловіка та 5 000 гривень у жінки.

Відомості за всіма вказаними фактами правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти Буковини застерігають: у жодному випадку не повідомляйте стороннім особам дані банківських карток. Не розголошуйте коди, які надходять вам із банку. Підключіть смс-інформування стосовно операцій з платіжною карткою. Про випадки та спроби шахрайства слід відразу повідомляти на спецлінію «102».

Реклама

Залишити коментар