На Буковині шахраї вчергове ошукали місцевих жителів

Жертвами однієї із найпоширеніших схем шахрайства «псевдобанкір» стали двоє жительок Чернівецького району. Повіривши аферистам буковинки втратили свої заощадження. Наразі співробітники поліції здійснюють розшукові заходи для встановлення зловмисників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

11 липня, із повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 60-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла поліціянтам, що їй зателефонував невідомий. Співрозмовник назвався працівником служби безпеки одного із банків та запропонував допомогу у захисті коштів від кібератак. Жінка довірилась та надала псевдобанкіру дані своєї банківської картки, з якої надалі зникло 52 025 гривень.

Цього ж дня жертвою аналогічної шахрайської схеми стала 54-річна жителька села Малий Кучурів. Довірившись аферистам, жінка втратила з карткових рахунків 28 981 гривню.

Відомості про вказані факти поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Співробітники поліції закликають громадян бути пильними та обачними під час спілкування з незнайомцями чи мало знайомими людьми. Не довіряйте інформації, яку ви отримуєте спілкуючись через телефон, а також за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

  • термін дії пластикової картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль;
  • cvv/сvv2 коди.

Пам’ятайте: працівники банку не запитують конфіденційну інформацію ваших банківських рахунків. Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102». 

Реклама

Залишити коментар