Буковинські поліцейські розслідують обставини шахрайств відносно краян на суму майже 100 тисяч гривень

Впродовж минулої доби співробітники поліції задокументували чотири випадки незаконного заволодіння коштами громадян шляхом обману. За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області

10 липня до поліції Чернівецької області звернулися одразу ж троє буковинців, які стали жертвами досить відомої шахрайської схеми. Невідомі у телефонній розмові представлялися співробітником служби безпеки банку та повідомляли про можливість зміцнення захисту карткових рахунків. Псевдобанкіри входили в довіру до співрозмовників та вивідували персональні дані банківських рахунків. Таким чином аферистам вдалося незаконно привласнити кошти громадян: 42-річна жителька селища Глибока втратила майже 64 тисячі гривень, 37-річний житель села Коритне позбувся 6000 гривень, а 55-річна жителька села Романківці – майже 4000 гривень. 

Цього ж дня з повідомленням про шахрайство до поліцейських звернулася 37-річна чернівчанка. Як розповіла жінка працівникам поліції, що напередодні, в одній соціальній мережі, перейшла за посиланнями про можливість отримання грошової допомоги. Заявниця виконала всі вказівки, в наслідок чого з її банківських карток зникли понад 23 тисячі гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці закликають буковинців нікому та ні за яких обставин не розголошувати свої персональні дані і конфіденційну інформацію про банківські рахунки. А також застерігають не переходити за сумнівними посиланнями, через які шахраї можуть отримати доступ до вашого інтернет-банкінгу.

Реклама

Залишити коментар