У бік Мелітополя та Бердянська ЗСУ звільнили вже 169 кв. км

Від початку наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України звільнили від росіян уже 169 квадратних кілометрів української землі. Це приблизно співмірно з площею міста Одеса.

Про таке повідомив Генштаб ЗСУ.

На звільнених територіях наразі триває розмінування місцевості.

Лише за минулий тиждень в результаті наступальних дій на Мелітопольському та Бердянському напрямках підрозділи Збройних сил України просунулися на понад один кілометр, що в цілому становить від початку наступу на цих напрямках — 8,6 кілометра.

Так, за минулий тиждень на півдні України вдалося звільнити понад 10 квадратних кілометрів української землі.

Тим часом на Бахмутському напрямку минулого тижня українські війська звільнили від російських окупантів 4 квадратні кілометри землі. А загалом звільнена площа на Бахмутському напрямку — 24 квадратні кілометри.

На шістьох напрямках тривають гарячі бої: на сході російські окупанти намагаються наступати, на півдні українські захисники закріплюються на зайнятих позиціях.

У Міноборони розповідали, що на Бахмутському напрямку ворог в обороні: на південному фланзі міста є певне просування українських військ, на північному — бої без зміни положень. А на Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони готуються до продовження наступальних дій і закріплюються на досягнутих рубежах.

Реклама

Залишити коментар