У Чернівецькій області місцевих жителів вчергове ошукали шахраї

Цього разу жертвами аферистів стали двоє буковинок: жителька Дністровського та Чернівецького районів. Повіривши шахраям, краянки втратили понад 29 тисяч гривень. Наразі співробітники поліції проводять досудові розслідування за обома фактами шахрайства.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

7 липня, до Дністровського районного відділу поліції звернулася 41-річна жителька села Ленківці та повідомила, що стала жертвою шахрайства. Жінка розповіла поліціянтам про дзвінок від невідомого, який представився працівником служби безпеки одного із банків. Під приводом захисту банківських рахунків від кібератак, невідомий дізнався необхідні конфіденційні дані буковинки. Надалі з картки потерпілої зникло 21 800 гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 47-річна жителька села Мамаївці. Потерпіла розповіла співробітникам поліції, що в одній із соціальних мереж знайшла оголошення про надання грошової допомоги, перейшовши за посиланням буковинка ввела реквізити банківського рахунку. Після виконаних дій з її банківського рахунку зникло 7 552 гривні.

За вказаними фактами шахрайств співробітники поліції розпочали кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліціянти звертаються до власників карткових рахунків:

– не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку;

– не розголошуйте коди, які приходять на ваш мобільний номер;

 – не довіряйте інформації про отримання грошової допомоги в соціальних мережах та в жодному випадку не вводьте банківські дані на невідомих інтернет-ресурсах.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Реклама

Залишити коментар