На Буковині місцеві жителі вчергове стали жертвами аферистів

Буковинці продовжують довіряти неперевіреній інформації і таким чином стають жертвами доволі поширених шахрайських схем, втрачаючи при цьому кошти. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Так, до 30-річної жительки Чернівецького району зателефонував невідомий, який представився працівником кредитної спілки. Співрозмовник запропонував жінці оформити кредитну картку на суму 17 тисяч гривень. Під час розмови аферист випитав дані банківського рахунку буковинки, з якого надалі зникло 11 тисяч гривень.

77-річна жителька селища Берегомет перейшовши за посиланням в одному з месенджерів про можливість отримання грошової допомоги, ввела реквізити банківського рахунку, в результаті чого втратила 12 тисяч гривень.

Ще двоє потерпілих від рук шахраїв стали 49-річна жителька села Кам’яна та 43-річна чернівчанка. Жінки зайшли у свій інтернет-банкінг та виявили відсутність коштів. У старшої зникло майже 10 тисяч гривень, а у молодшої майже 5000 гривень.

Відомості про вказані правопорушення поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують громадянам кілька правил, дотримання яких допоможе уберегти ваші кошти:

• якщо у вас виникли щонайменші сумніви стосовно того, що вам телефонує співробітник фінансової установи, покладіть слухавку;

• за жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які рахунки;

• не довіряйте інформації про отримання грошової допомоги в соціальних мережах.

Бережіть своє майно та не довіряйте незнайомцям!

Реклама

Залишити коментар