Вибух у суді в Києві: відомо про двох постраждалих правоохоронців

Є інформація про двох постраждалих серед правоохоронців внаслідок вибуху у приміщенні Шевченківського районного суду Києва.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

“Попередньо встановлено, що обвинувачений, якого доставили в суд для участі у судовому засіданні, перебуваючи у вбиральні, вчинив спробу втечі з-під варти. При цьому він використав невстановлений вибуховий пристрій”, — йдеться у повідомленні.

Наразі обвинувачений зачинився в середині конвойного приміщення, правоохоронці вживають заходи для його затримання. Дані про постраждалих уточнюються.

Також вже розпочато досудове розслідування за фактом спроби втечі підсудного з-під варти, вчинене способом небезпечним для життя багатьох людей (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України).

Вибух пролунав о 17:20 пролунав вибух. За попередньою інформацією, військовослужбовці конвойної служби Нацгвардії привезли до приміщення суду столиці привезли підсудного, який з невстановлених обставин підірвав у вбиральні вибуховий пристрій.

Телеканал «Київ», видання «Українська правда» та «Бабель» пишуть, що вибухівку підірвав Ігор Гуменюк. Його звинувачують у теракті під Верховною Радою у серпні 2015-го, коли загинули четверо нацгвардійців.

Фото — УКРІНФОРМ

Реклама

Залишити коментар