Зеленський доручив українському МЗС викликати посла Грузії через стан Саакашвілі

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Києві та висловити йому протест у зв’язку з погіршенням стану експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це він написав у Telegram.

“Прямо зараз росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі. Ми неодноразово закликали офіційне Тбілісі зупинити це знущання й домовитися про повернення Саакашвілі до України. Наші партнери в координації з Україною також пропонували різні опції порятунку”, — наголосив Зеленський.

Сьогодні, 3 липня, президент доручив МЗС викликати посла Грузії в Україні, висловити йому «рішучий протест» і запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею. 

“Укотре закликаю грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування й догляду. І закликаю наших партнерів — звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину”, — підкреслив Зеленський.

Відповідна реакція українського президента з’явилася після того, як Саакашвілі показав погіршення свого фізичного стану за час перебування в ув’язненні, долучившись до судового засідання онлайн 3 липня.

Реклама

Залишити коментар