На Буковині шахраї вчергове ошукали місцевих жителів

Аферисти продовжують під різними приводами входити в довіру до громадян, а згодом виманюють їх кошти. Цього разу жертвами шахраїв стали троє буковинців. Співробітники поліції закликають громадян не довіряти незнайомцям та в жодному випадку не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується банківських рахунків.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До поліції звернулася 40-річна чернівчанка, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліціянтам, що їй зателефонував невідомий. Співрозмовник назвався працівником служби безпеки одного із банків та запропонував допомогу у захисті коштів від кібератак. Жінка довірилась та надала псевдобанкіру дані своєї банківської картки, з якої надалі зникло понад 6 500 гривень.

За аналогічною схемою шахраї ошукали 35-річну жительку обласного центру. Буковинка назвала, нібито співробітнику банку, персональні дані карткового рахунку та коди, які отримала в СМС-повідомленні. В результаті чого з її картки було списано 40 000 гривень.

Ще однією жертвою афери стала 28-річна жителька села Дібрівка. Внаслідок шахрайських дій буковинка втратила 47 630 гривень. Зі слів потерпілої, кошти були перераховані з її банківських рахунків.

Відомості про вказані факти поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці здійснюють розшукові заходи для встановлення порушників та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Триває досудове розслідування.

Поліціянти закликають громадян бути пильними та обачними під час спілкування з незнайомцями чи мало знайомими людьми. Не довіряйте інформації, яку ви отримуєте спілкуючись через телефон, а також за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

  •   термін дії пластикової картки;
  •  PIN-код;
  •  слово-пароль;
  •  cvv/cvv2 коди.

Пам’ятайте: працівники банку не запитують конфіденційну інформацію ваших банківських рахунків. Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Реклама

Залишити коментар