Посланець Папи заявив, що під час візиту до Москви не обговорював мирний план

Папський посланець кардинал Маттео Дзуппі, який напередодні відвідав Москву, заявив, що його місія в росії не передбачала жодних обговорень мирного плану, а була зосереджена на гуманітарних питаннях.

Про це пише Reuters.

Усі зустрічі, за словами кардинала, “були важливими, особливо в гуманітарних аспектах, на яких ми зосередилися. Не йшлося ні про мирний план, ні про посередництво”.

Дзуппі, який очолює миротворчу місію від Ватикану в Україні, зазначив, що найближчими днями побачиться з Папою Франциском, щоб обговорити результати зустрічей, які він провів.

Зазначимо, що сам Папа після поїздки свого посланця до Москви заявляв, що війні в Україні «не видно кінця». Того ж дня в заяві Ватикану говорилося, що візит Дзуппі був “спрямований на виявлення гуманітарних ініціатив, які могли б відкрити шляхи до миру”.

Під час перебування в російській столиці кардинал зустрівся з одним із радників президента владіміра путіна юрієм ушаковим і главою російської православної церкви патріархом кірілом, який підтримує агресію росії проти України.

А ще Дзуппі зустрічався з російською уповноваженою у справах дітей марією львовою-бєловою, щодо якої Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт. Вона після зустрічі заявляла, що «християнська любов і милосердя допоможуть у діалозі та взаєморозумінні», але не уточнила, з ким хоче домогтися «взаєморозуміння».

Реклама

Залишити коментар