Минулої доби інтернет-шахраї вчергове ошукали трьох жителів області

За минулу добу інтернет-шахраї ошукали трьох жителів області на суму майже 110 тисяч гривень. Працівники поліції за всіма фактами незаконного заволодіння коштами громадян, шляхом обману, розпочали кримінальні провадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 30 червня, на спецлінію «102» звернулася 59-річна чернівчанка, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла правоохоронцям, що отримала дзвінок від нібито працівника банку. Під час спілкування. невідомий увійшов у довіру до жінки і дізнався персональні дані її карткового рахунку. Чернівчанка назвала псевдобанкіру коди, які отримала в СМС-повідомленні. В результаті чого з її картки зникло понад 28 тисяч гривень.

За такою ж схемою аферисти ошукали 22-річну жительку міста Вижниця. Буковинка назвала, нібито співробітнику банку, паролі, CVV-коди та термін дії своїх карток, внаслідок чого шахраям вдалося заволодіти 40 тисячами гривень з однієї картки і 30 тисячами з іншої.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства став 51-річний житель села Ржавинці. Чоловік повідомив поліціянтам, що на одній інтернет-платформі розмістив оголошення про продаж товару. Надалі на його мобільний телефон надійшло повідомлення з фішинговим посиланням, перейшовши за яким буковинець ввів всі необхідні реквізити свого банківського рахунку. Після чого отримав сповіщення про переказ 11500 гривень на невідомий рахунок.

Відомості про вказані факти слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії пластикової картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv/cvv2 коди.

Реклама

Залишити коментар