На Буковині п’яний водій намагався дати хабаря поліціянтам

Аби уникнути адміністративної відповідальності, за керування автівкою у нетверезому стані, 27-річний житель села Новоселиця, запропонував співробітникам групи реагування поліції гроші. Відповідно до чинного законодавства за спробу підкупу службових осіб порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 29 червня, в селі Грубна працівники групи реагування відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції зупинили 27-річного водія автомобіля «Opel Astra», який порушив правила дорожнього руху.

Спілкуючись з кермувальником, поліціянти помітили у нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти відповідний тест на місці. Під час оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, буковинець запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Поліціянти відмовилися від грошей і попередили чоловіка про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством. Проігнорувавши застереження правоохоронців, порушник поклав кошти до службового автомобіля. Для документування неправомірних дій буковинця на місце події прибула слідчо-оперативна група.

Відносно кермувальника складено адміністративний протокол за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості про вказане правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар