«ПриватБанк» виграв у справі щодо законності націоналізації

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду задовольнив скарги «ПриватБанку», уряду та Міністерства фінансів і скасував постанову суду апеляційної інстанції у справі про націоналізацію банку. Так, колишні власники фінустанови не змогли оскаржити націоналізацію.

Про це повідомляє пресслужба «ПриватБанку».

“Таке рішення Верховного Суду є черговим кроком до остаточного вирішення всіх спорів щодо неможливості повернення націоналізованого у 2016 році “ПриватБанку” його колишнім власникам”, — переконані в банку. 

Позов подала компанія BIRGMINTON INVESTING INC, яка пов’язана з колишніми власниками банку, кажуть у пресслужбі. Вона намагалася оскаржити договір купівлі-продажу акцій у межах націоналізації «ПриватБанку», коли власники продали державі акції банку за 1 гривню.

У справі розглядали питання застосування «антиколомойського закону», який передбачає зміну процедури націоналізації банків та виведення їх з ринку. За законом, всі подібні судові провадження у справах за позовами колишніх акціонерів банку підлягають закриттю.

«ПриватБанк» заявив, що в ході засідання позивач намагався перешкодити винесенню справедливого рішення. Мовляв, компанія подала шість безпідставних клопотань, також було заявлено про відвід колегії суддів.

“Сьогодні у Верховному Суді сталася перемога справедливості і Закону. Суд довів, що закони працюють і мають працювати для захисту інтересів України і її громадян”, — йдеться у заяві «ПриватБанку».

Реклама

Залишити коментар