Поліціянти Буковини розслідують обставини шахрайств відносно жителів краю на суму понад 143 тисячі гривень

Впродовж минулої доби співробітники поліції задокументували п’ять випадків незаконного заволодіння коштами громадян шляхом обману. За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

26 червня до Чернівецького районного управління поліції звернулися 63-річна чернівчанка та 43-річна жителька села Чагор, які стали жертвами шахрайства. Як розповіли жінки поліціянтам, що напередодні, в одній соціальній мережі, перейшли за посиланнями про можливість отримання грошової допомоги. Заявниці виконали всі вказівки, в наслідок чого з їхніх кредитних банківських карток зникли кошти. Молодшу буковинку ошукали на 50 тисяч гривень, а старшу — майже на 33 тисячі гривень.

За подібною схемою шахраї ошукали 36-річну жительку села Бобівці. Жінка отримала СМС-повідомлення про онлайн-працевлаштування. Заявниця перейшла за посиланням та під час реєстрації в електронному кабінеті внесла свої особисті дані, а також реквізити банківського рахунку. Надалі, невідома особа, увійшовши в довіру до буковинки, шахрайським шляхом заволоділа 40 тисячами гривень жінки, які вона власноруч перерахувала на рахунки аферистів.

Також із заявами про шахрайство до поліції звернулися 41-річна жителька села Чагор та 48-річний житель міста Новодністровськ. Заявники повідомили, що виявили списання з їхніх карткових рахунків коштів, у жінки зникло 11 тисяч гривень, а у чоловіка – понад 9 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають буковинців нікому та ні за яких обставин не розголошувати своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки. А також застерігають не переходити за сумнівними посиланнями, через які шахраї можуть отримати доступ до вашого інтернет-банкінгу.

Реклама

Залишити коментар