У Дністровському районі шахраї виманили у пенсіонерки 25 тисяч гривень

Спрацювала «класична» шахрайська схема — Ваш родич у біді. Співробітники поліції розшукують аферистів та вкотре дають рекомендації громадянам, як не стати жертвою шахраїв. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

25 червня до поліції звернулася 82-річна жителька села Зарожани, яка повідомила, що стала жертвою шахрайства. Пенсіонерка розповіла поліціянтам, що отримала дзвінок з невідомого номеру. Співрозмовник представився правоохоронцем та під приводом допомоги її доньці, змусив буковинку перерахувати 25 тисяч гривень. Жінка не перевірила отриману інформацію та п’ятьма платежами перерахувала вище вказану суму на рахунки аферистів.

Відомості про вказану подію дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти дають декілька корисних порад, які допоможуть вам не стати жертвою такої шахрайської схеми:

  • не панікуйте та не поспішайте виконувати умови шахраїв;
  • не називайте невідомому імена своїх близьких. Для перевірки слід попросити того, хто представився правоохоронцем чи лікарем, назвати прізвище, ім’я та дату народження затриманого або постраждалого родича;
  • уточніть, у якому саме відділі поліції чи в якій лікарні знаходиться родич — так вам буде зручно перевірити цю інформацію;
  • намагайтеся якнайшвидше передзвонити тому, хто нібито потребує негайної допомоги, або людям, які можуть наразі бути поруч та підтвердити чи спростувати тривожну інформацію.

Не дайте себе ошукати!

Реклама

Залишити коментар