Перейшла за посиланням щодо грошової допомоги: чернівчанка втратила кошти через дії шахраїв

Поліціянти вкотре застерігають громадян: не переходьте за сумнівними посиланнями та у жодному разі не вводьте там дані своїх банківських карток.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Повідомлення про шахрайство надійшло до співробітників Чернівецького райуправління поліції від 44-річної місцевої жительки. Вона розповіла, що в одному месенджері перейшла за посиланням для реєстрації на отримання грошової допомоги. Надалі чернівчанці зателефонував невідомий, який повідомив про виграш великої суми коштів. В ході спілкування жінка надала шахраєві номер банківської картки та код-підтвердження з СМС-повідомлення. В результаті чого з її рахунку зникло майже 2000 гривень, натомість виграшу вона не отримала.

За цим фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення осіб причетних до скоєння вказаного злочину.

Поліціянти закликають, аби не потрапити у пастку шахраїв, не довіряйте оголошенням та повідомленням, які обіцяють якісь виплати. Інформацію про програми підтримки від держави завжди публікують офіційні джерела. Не можна надавати дані банківських карток, особисті дані та паролі невідомим особам.

Будьте розважливими та не давайте шансів шахраям вас ошукати.

Реклама

Залишити коментар