На Буковині шахраї вчергове ошукали місцевих жителів на 71 тисячу гривень

Лише за минулу добу працівники поліції задокументували чотири випадки незаконного заволодіння коштами громадян шляхом обману. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

19 червня, на спецлінію «102» звернулася 51-річна чернівчанка, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліціянтам, що їй зателефонував невідомий. Співрозмовник назвався працівником служби безпеки банку та запропонував допомогу у захисті коштів. Жінка без вагань надала псевдобанкіру дані своєї банківської картки, з якої надалі зникло понад 28 тисяч гривень.

За аналогічною схемою шахраї ошукали 51-річну жительку міста Заставна. Буковинка назвала, нібито співробітнику банку, персональні дані карткового рахунку та коди, які отримала в СМС-повідомленні. В результаті чого з її картки було списано майже 16 тисяч гривень.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства стала 37-річна жителька села Стара Жадова. Жінка повідомила правоохоронцям, що невідома особа заволоділа її коштами у сумі понад 8 тисяч гривень, які були перераховані на рахунок аферистів.

Також з заявою про шахрайство до поліції звернулася 43-річна жителька Чернівців. Заявниця повідомила поліціянтам, що в телефонній розмові з невідомою особою дізналася про можливість отримання фінансової допомоги із закордону. Чернівчанка повірила співрозмовнику та власноруч перерахувала майже 20 тисяч гривень зі своїх банківських рахунків на рахунки шахраїв.

Відомості про вказані факти поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці закликають громадян про не розголошення своїх персональних даних, до яких належать:

  • термін дії пластикової картки;
  • PIN-код;
  • cvv/cvv2 коди;
  • слово-пароль;
  • коди, які отримуєте в СМС-повідомленнях.

А також не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Реклама

Залишити коментар