Шмигаль відповів на петицію із закликом звільнити главу Мінкульту

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію із закликом звільнити міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка і заявив, що для цього немає підстав.

Відповідь опублікували на урядовому порталі в понеділок, 19 червня.

Шмигаль нагадав, що члена уряду (окрім прем’єра) може звільнити Верховна Рада або за його заявою, або за поданням прем’єра (глав МЗС і Міноборони — за погодженням із президентом), або за його ініціативою.

“Члени Кабінету міністрів особисто відповідають за стан справ у доручених їм сферах. Водночас зі змісту петиції неможливо встановити факти та обставини, які давали б чіткі підстави для [того, щоб ініціювати звільнення Ткаченка]”, — сказано у відповіді прем’єра.

У петиції, яку підписали понад 25 тисяч людей, сказано, що Ткаченко на посаді глави Мінкульту “спричинив стагнацію в культурній сфері”, “публічно спаплюжив пам’ять усіх загиблих Героїв України і виявив крайню зневагу до них”.

2021 року Ткаченко писав заяву про відставку на тлі рішення Кабміну про відокремлення Держкіно від МКІП. Тоді в парламенті його просили не йти і заяву спочатку не зареєстрували. Зрештою Ткаченко передумав і залишився главою МКІП.

Реклама

Залишити коментар