На Буковині поліціянти проводять досудові розслідування за трьома фактами шахрайства

Шахраї продовжують користуватися довірливістю громадян та щоденно ошукують їх на великі суми грошей. Так, протягом двох днів жертвами аферистів стали троє буковинців. Наразі правоохоронці вживають необхідних заходів для встановлення осіб зловмисників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

18 червня, до співробітників Чернівецького районного управління поліції надійшло повідомлення від 46-річної жительки обласного центру про те, що невідома особа незаконно заволоділа її грошима у сумі понад 140 доларів США. Зі слів заявниці, кошти були перераховані з її банківського рахунку.

Ще однією жертвою шахрайської схеми стала 56-річна жителька села Лукавці. Потерпіла розповіла поліціянтам, що до неї зателефонував незнайомець та представився працівником служби безпеки однієї із фінансових установ. Під приводом захисту банківських рахунків від кібератак співрозмовник дізнався необхідну конфіденційну інформацію, після чого з рахунків буковинки було знято 25697 гривень.

Цього ж дня аферисти обманули 62-річного жителя міста Сторожинець. Внаслідок шахрайських дій буковинець втратив з банківського рахунку 16766 гривень.

Відомості про вказані факти співробітники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліціянти закликають громадян не надавати інформацію про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються до вас нібито від імені банку. Якщо до вас телефонують і просять назвати чи змінити персональні дані, здійснити переказ коштів на інші рахунки, будьте певні – це шахраї.

Реклама

Залишити коментар