Британія надасть Україні понад 20 млн доларів на посилення кіберзахисту

Велика Британія виділить 16 мільйонів фунтів стерлінгів (20,48 млн доларів) на допомогу Україні у підвищенні рівня кіберзахисту.

Про це заявив прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак, повідомляє Sky News.

“Це відбувається, коли Україна починає черговий контрнаступ проти Росії, і додає до обіцяних минулого року 6,35 млн фунтів стерлінгів (8,1 млн доларів). Ще 9 мільйонів фунтів стерлінгів (11,51 млн доларів) потенційно можуть надійти від міжнародних союзників”, — зазначає видання.

Виділений пакет допомоги допоможе Україні забезпечити захист критичної національної інфраструктури від російських атак, коли українські військові продовжують витісняти росіян з тимчасово окупованих територій.

“Жахливі напади росії на Україну не обмежуються варварським вторгненням на територію країни, але також включають огидні спроби атакувати кібер-інфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських до енергетичних, безневинному українському населенню”, — наголосив Сунак.

Прем’єр-міністр Великої Британії додав, що це фінансування має значення для припинення цих натисків, зміцнення кіберзахисту України та підвищення здатності країни виявляти і вимикати шкідливе програмне забезпечення.

Крім того, наступного тижня на конференції Сунак планується звернення до підприємців і бізнесу із закликом збільшити інвестиції в Україну з метою допомогти країні відновити свою економіку після російського вторгнення

Реклама

Залишити коментар