Українські пілоти можуть навчитися керувати F-16 за чотири місяці — Резніков

Пілоти ЗС ЗСУ можуть освоїти винищувачі F-16 швидше, ніж очікують країни-союзники. Чотиримісячний термін виглядає реалістичним.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю Настоящему Времени.

Чиновник зазначив, що наразі тривають публічні обговорення, скільки часу потрібно українським пілотам, щоб освоїти F-16.

“Звучить уже всім відомий період: після тестування наших двох пілотів у США вважається, що до шести місяців буде достатньо. Я оптимістично дивлюся на те, що наші досвідчені пілоти з їхнім бажанням і прагненням, напевно, полетять швидше”, — сказав глава Міноборони.

Резніков уточнив, що йдеться про вільні польоти, з маневром, вночі та в парі.

“Я думаю, за чотири місяці це реалістично. Я так вважаю, тому що ми вміємо дивувати”, — підкреслює міністр.

У цьому контексті він нагадав, що українські військові дуже швидко освоювали управління і використання західних зразків озброєння. Так, наприклад, якщо стандартний час підготовки екіпажу системи ППО Patriot становить 10 місяців, українські бійці навчилися за 10 тижнів.

“Тому я впевнений, що пілоти полетять швидше, ніж за шість місяців. Однак не може пілот літати самостійно. Йому потрібні інженери, техніки, обслуговування, зброярі, заправники тощо. Це надскладна техніка. Ось цей курс навчання, він довший за чотири місяці… Паралельно потрібно готувати інфраструктуру: потрібно підготувати для цього аеродроми, підготувати укриття, потрібно обслуговувати”, — зазначив Резніков.

Реклама

Залишити коментар