НАЗК вперше виключило компанію з переліку міжнародних спонсорів війни

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вперше від початку створення переліку міжнародних спонсорів війни виключило з нього компанію. Вона виконала усі необхідні умови, розірвавши зв’язки з росією.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Йдеться про провідну світову компанію з постачання суднового палива — ірландську Peninsula Petroleum Limited. Компанія направила відповідний лист до НАЗК з зазначенням виконаних умов, які дозволяють виключити її з переліку. 

Так, Peninsula Petroleum Limited припинила постачати бункерне паливо не тільки до суден, що належать росіянам або ходять під російським прапором, а й тим, що перевозять російську нафту. Такі кроки компанія вжила на знак засудження російської агресії, кажуть в НАЗК.

“Перше виключення з переліку міжнародних спонсорів війни — це найкращий доказ тому, що цей інструмент дійсно працює. Ми хочемо, щоб цей перелік зменшувався, а не навпаки. Але це можливо виключно у тому випадку, коли такі компанії оберуть світлу сторону заради спільних цінностей демократії, доброчесності та миру, виконають необхідні умови та розірвуть зв’язки з рф”, — підкреслив голова НАЗК Олександр Новіков.

Він подякував Peninsula Petroleum Limited за продемонстровану позицію та висловив сподівання, що цей випадок стане прикладом для інших компаній, «які цінують свою репутацію та не хочуть бути пов’язаними з кривавим путінським режимом».

В НАЗК наголосили, що відкриті до співпраці з міжнародним бізнесом та готові провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку міжнародних спонсорів війни.

Компанію Peninsula Petroleum внесли до списку спонсорів війни у квітні 2023 року. У НАЗК стверджували, що ірландська компанія свідомо продовжувала постачати паливо танкерам у водах Данії, коли вони повертаються або прямують до одного з головних нафтових портів, розташованих на північному заході рф.

У самій компанії раніше заявляли, що санкції ніколи не мали на меті повністю відрізати російську нафту від світового ринку, оскільки це підвищить ціни на нафту та зашкодить світовій економіці.

Реклама

Залишити коментар