Резніков підбив підсумки Рамштайну

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про результати засідання Контактної групи з питань оборони України (формат Рамштайн) у четвер, 15 червня.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, під час брифінгу Резніков заявив, що задоволений результатами Рамштайну, бо «почув дуже важливі новини про так звану bird coalition, або коаліцію винищувачів (fighter jet coalition)».

За словами очільника Міноборони, союзники України пообіцяли, що розпочнуть навчання українських пілотів і будуть разом «будувати консорціум винищувачів».

“Він почнеться з F-16 із Нідерландами та Данією, до яких приєднаються інші країни. А також почули хороші новини від наших шведських партнерів про те, що у нас буде можливість тестувати, просто тестувати їхні можливості”, — повідомив міністр.

Резніков додав, що «абсолютно впевнений», що коаліція винищувачів працюватиме, так само як і коаліції танків, ППО, артилерії та РСЗВ.

15 червня у Брюсселі відбулося 13-те засідання у форматі Рамштайн, у якому беруть участь понад 50 країн-партнерів України.

До «коаліції винищувачів» для України приєдналися щонайменше вісім країн Європи, її очолили Нідерланди та Данія.

Реклама

Залишити коментар