На кількох напрямках українські сили впевнено просуваються вперед — Маляр

Заступник глави Міноборони Ганна Маляр повідомила, що наступ триває на кількох напрямках. За її словами, ЗСУ поступово, але впевнено просуваються вперед і завдають значних втрат ворогу.

“Наші війська мають справу з потужним опором ворога і його перевагою в кількості людей і озброєнні. Ворог щосили намагається не допустити просування наших військ. Разом з тим, наступ триває на кількох напрямках, наші захисники поступово, але впевнено просуваються вперед і завдають значних втрат ворогу”, — пише вона в Telegram.

Вона пояснила, що на сьогодні триває наступ і оборонні дії на різних напрямках. На сході ворог продовжує концентрувати значну кількість сил і засобів та підтягує резерви на інших напрямках. Зокрема, за даними Міноборони, з півдня на схід було переміщено ворожий підрозділ десантно-штурмових військ.

Маляр уточнила, що на Бахмутському напрямку є успіх і тривають наступальні дії на напрямках Роздолівка — Краснопілівка та Брехівка — Ягідне. Також на Бердянському та Маріупольському напрямках тривають наступальні дії.

“На всіх напрямках наступу є просування. Близько кілометра на кожному”, — повідомила вона.

На Бердянському напрямку, за її даними, бої тривають у районах Макарівки. На Маріупольському напрямку бої тривають у районах Новоданилівки та Новопокровки.

Маляр також зазначила, що за добу противник збільшив кількість ракетно-авіаційних ударів та артилерійських і мінометних обстрілів.

Реклама

Залишити коментар