Поліціянти заблокували чотири незаконні канали постачання підакцизної продукції на ринок

До підпільного бізнесу причетні мешканці Івано-Франківської, Одеської, Чернігівської та Чернівецької областей. У ділків вилучили продукцію на понад 2,5 млн грн.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час відпрацювання ринку підакцизної продукції співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції у співпраці з колегами з інших правоохоронних органів заблокували три канали постачання на ринок контрафактних цигарок та алкоголю, а також спирту до підпільних виробників. До незаконного зберігання, перевезення та збуту причетні жителі Івано-Франківської, Чернігівської, Одеської та Чернівецької областей.

поліцейські заблокували чотири незаконні канали постачання підакцизної продукції на ринок

У Чернігові чоловік організував місце під зберігання великих партій спирту для подальшого його збуту. Для цього у нього був відповідний вантажний транспорт. Зі складу оперативники та слідчі поліції вилучили майже 11 тонн спирту.

поліцейські заблокували чотири незаконні канали постачання підакцизної продукції на ринок

В Одеській області двоє чоловіків налагодили виробництво та збут контрафактної алкогольної продукції, яку збували на території області та в інші регіони поштою. Серед асортименту – елітні «горілка», «коньяк» й сировина — спирт. Викрили ділків оперативники поліції та детективи БЕБ під час збуту 960 літрів спирту та транспортування 105 літрів алкогольної продукції до місць подальшого збуту.

поліцейські заблокували чотири незаконні канали постачання підакцизної продукції на ринок

На Буковині та Прикарпатті знешкодили канали постачання на ринок тютюнової продукції. В Чернівецькій області група осіб постачала у роздрібну мережу сигарети без марок акцизного податку. Збували їх через торгові точки на Калинівському ринку в Чернівцях. За результатами обшуків правоохоронці вилучили майже 25 000 пачок сигарет та 35 тис. грн, отриманих від їхнього продажу.  У Коломиї слідчі поліції та оперативники УСР вилучили майже 4000 пачок тютюнової продукції.

Загалом у підпільних «бізнесменів» вилучено майже 12 тонн спирту, 105 літрів готового до збуту контрафактного алкоголю та 29 000 сигарет на суму понад 2,5 млн грн. За всіма фактами протиправної діяльності відкриті кримінальні провадження. 

Реклама

Залишити коментар