У Криму росіяни готуються до евакуації — розвідка

У тимчасово окупованому місті Армянськ на півночі Кримського півострова російські окупанти готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації, так і місцеве населення.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Це повʼязано зі вчиненим росіянами терактом на Каховській ГЕС, через який відсутня вода у Північнокримському каналі. Це порушило процеси виробництва на заводі «Кримський титан» в Армянську до критичного рівня.

“Відновити роботу у мінімально належному режимі росіяни вважають за неможливе. На території тимчасово окупованого Армянська циркулює інформація про ймовірну зупинку “Кримського титану””, — зазначили у ГУР.

Водночас інженерні підрозділи окупаційної армії рф упродовж останніх декількох днів мінують цехи підприємства, які наразі продовжують працювати, а також закладають вибухівки на заводській і прилеглій території.

“Теракт на підприємстві «Кримський титан», до якого готуються російські окупанти, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками”, — наголошує розвідки.

Там пояснили, що на холодильному обладнанні «Кримського титану» використовують приблизно 200 тонн технологічного аміаку. У випадку вибуху на заводі аміачна хмара залежно від напрямку вітру накриє прилеглі райони за пів години.

Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонської області, додали в ГУР.

Реклама

Залишити коментар