Резніков розкрив деталі нової зустрічі у форматі “Рамштайн”

На новому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн партнери Києва обговорюватимуть деталі «авіаційної коаліції».

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які займатимуться обслуговуванням літаків. Тому що це дуже складна система”, — зазначив він.

Резніков уточнив, що предметно питання обговорюватимуть із командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, які приєдналися до цієї коаліції країн.

До складу української делегації включили представників Повітряних сил ЗСУ. Командувач ЗС генерал-лейтенант Микола Олещук виділив своїх відповідальних офіцерів, які курують підготовку пілотів і логістичні питання.

Також на засіданні в Брюсселі обговорюватимуть питання ППО, снарядів, амуніції та артилерії.

“Наші пріоритети не змінилися. Ця війна — це війна ресурсів. Ресурсів — значить не тільки зброї, а й можливостей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього причетне. Тому важливими для нас питаннями є відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки. Як на території України разом із партнерами, так і в дружніх прикордонних країнах”, — резюмував Резніков.

Реклама

Залишити коментар