Війну в Україні спробує припинити африканська переговорна місія — президент Сьєрра-Леоне

Група з шести африканських держав має намір виступити посередниками між Києвом та Москвою у намаганні припинити війну.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив президент Сьєрра-Леоне Джуліус Маада Біо.

Зазначається, що цього місяця представники Замбії, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди й Південно-Африканської Республіки відвідають Київ та Москву з пропозиціями стосовно припинення війни.

“Ми намагаємося знову з надією, що зможемо схилити президента Путіна або обидві сторони до справжнього припинення цієї війни”, – сказав Біо.

За його словами, війна між росією та Україною спричинила багато економічних проблем для його країни та інших африканських держав.

“Це дуже впливає на нас, оскільки ми — імпортер. Майже всі наші важливі товари та продукти харчування ми отримуємо ззовні”, – зазначив президент Сьєрра-Леоне.

Bloomberg додає, що росія та Україна — ключові постачальники добрив та пшениці до Сьєрра-Леоне й війна суттєво підвищила ціни на ці товари.

“Україна та численні міжнародні кризи ослабили нашу державу в тому сенсі, що економічний тиск, вартість життя — легкі виправдання для опозиції”, – пояснив президент.

Наразі незрозуміло, що саме африканські лідери мають намір запропонувати очільникам України та росії у їх намаганні досягти миру.

Реклама

Залишити коментар