Канада надасть Україні 500 млн канадських доларів військової допомоги

Уряд Канади оголосив про надання нового пакета військової допомоги для України на суму 500 млн канадських доларів (близько 400 млн доларів США)

Про це під час візиту в Київ оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, цитує Укрінформ.

“Канада твердо налаштована реагувати на незаконне й невиправдане вторгнення, продовжуючи надавати Україні військову допомогу, зокрема додаткові 500 млн дол. для підтримки спроможності реагувати на російську агресію”, – сказав Трюдо.

Прем’єр зазначив, що Канада передасть українським захисникам 288 додаткових ракет АІМ-7 для засобів ППО й надасть 10 тис. снарядів 105-мм калібру. Упродовж найближчих тижнів країна також завершить доставку 122 броньованих автомобілів Roshel. Наразі Україна вже отримала 88 таких машин.

Крім того, Канада долучиться до багатонаціональних зусиль щодо навчання українських пілотів на винищувачах F16 і до ініціативи з навчань з управління танками Leopard 2. Зокрема вона допоможе організувати роботу центру техобслуговування танків Leopard 2.

Трюдо також поінформував, що Канада до 2026 року продовжує мандат військової тренувальної місії UNIFIER. За 8 років у її межах пройшли підготовку вже понад 35 тис. українських військових.

Також очільник канадського уряду оголосив про новий санкційний пакет проти рф. Так нові обмеження стосуватимуться 24 осіб та 17 організацій.

Трюдо також засудив підрив росією Каховської ГЕС і пообіцяв надати Україні фінансову допомогу у розмірі 10 млн доларів на фінансування та додаткові 7,5 млн вже визначеної допомоги Україні.

Реклама

Залишити коментар