У Чернівецькій області місцеві жителі вчергове довірилися аферистам, які представилися працівниками банків

За досить відомою схемою інтернет-шахрайства, коли співрозмовник телефонує і називається співробітником банку, аферисти впродовж доби ошукали трьох жителів Чернівецької області. Працівники поліції Буковини за всіма фактами незаконного заволодіння коштами громадян, шляхом обману, розпочали кримінальні провадження. 

Учора, 8 червня, на спецлінію «102» звернувся 68-річний чернівчанин, який став жертвою шахрайства. Чоловік розповів поліціянтам, що йому зателефонував невідомий, який назвався працівником служби безпеки банку та запропонував допомогу у захисті коштів. Пенсіонер довірився псевдобанкіру та надав дані для доступу до його інтернет-банкінгу, в результаті чого з рахунку заявника зникло понад 20 тисяч гривень.

За такою ж схемою аферисти ошукали 30-річну жительку Вижницького району. Буковинка назвала, нібито співробітнику банку, CVV-код своєї картки, в результаті чого з неї було списано 20 тисяч гривень.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства стала 38-річна жителька Сокирянської громади. Жінка повідомила правоохоронцям, що у телефонній розмові зі співробітником фінансової установи дізналася про проблеми з картковим рахунком. Буковинка довірилася псевдобанкіру та під приводом убезпечення персональних даних надала всю необхідну інформацію для доступу в її інтернет-банкінг. Внаслідок чого аферисти перерахували 78 тисяч гривень жінки на невідомий рахунок.

Відомості про вказані факти поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

  • термін дії пластикової картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль;
  • cvv/cvv2 коди.
Реклама

Залишити коментар